Mijn protocol voor het nieuw jaar is het Tisama Alkaline voedingsprotocol!

De Tisama Alkaline is een volledige lijn van LakShmi met natuurlijke voedingssupplementen, kruidendranken en een volledig uitgewerkt voedingsprotocol om op een verantwoorde manier niet enkel afvalstoffen te gaan verwijderen uit het lichaam maar je gaat ook op gelijkmatige basis kilo’s verliezen en je actiever voelen.

Alkaline = alkalisch = basisch = ontzurend

Ontzuren

Als het lichaam te zuur is treedt het verdedigingsmechanisme in werking door het produceren van meer slijm en cholesterol. Vervolgens zal het lichaam proberen met mineralen uit botten (artrose), nagels, spieren, haarvaten en tanden het overmatige zuur af te breken. Uiteindelijk zal het verdedigingsmechanisme van het lichaam besluiten om de energie te herstellen door de barrières van het immuunsysteem te verlagen. Hierdoor krijgen bacteriën en virussen die in een zure omgeving gedijen de kans sterker te worden, met als gevolg het ontstaan van allerlei lichamelijke klachten en uiteindelijk ziekte tot vervolg.

Verzuring

Stress, medicijnen en voeding produceren na verbranding afvalzuren die uw lichaam kwijt moet om de zuurgraad (pH waarde) van het bloed op een constant niveau te houden. Deze mag slechts tussen de pH 7,3 – 7,4 liggen. Wanneer de zuurgraad in het bloed zich buiten deze waarden begeeft is het lichaam in levensgevaar!

 

Het lichaam kent belangrijke manieren om afvalzuren af te voeren of te neutraliseren (bufferen):

 • Afvalzuren worden door de nieren gefilterd en dan via de urine uitgescheiden.
 • Afvalzuren worden gebufferd/geneutraliseerd door de ademhaling, transpiratie, speeksel en talg (onzuivere huid).

 

Maar soms is de hoeveelheid zuren die in het bloed vrijkomt soms te groot om via bovenstaande mechanismes te worden verwerkt. Het lichaam kan dan te weinig natriumbicarbonaat aanmaken om de overtollige urinezuren te neutraliseren/bufferen. De afvalzuren worden dan op verschillende plekken, zoals de gewrichten en het kraakbeen, opgehoopt.

Hierdoor zorgt het lichaam dat de zuurgraad in het bloed constant blijft, maar het resultaat is wel dat dit op den duur ten koste gaat van chronische aandoeningen.

 

Ontzuren met het Tisama Alkaline Protocol

 

De basisvoorwaarde voor een leven zonder chronische pijnen en het behouden van een goede gezondheid ligt in het herstellen van de zuurbalans in het lichaam. Door actief te ontzuren neemt de stroom overtollige afvalzuren af en worden opgebouwde afvalzuren in de gewrichten en het kraakbeen opgelost en afgevoerd.

 

 

 1. Ontzuren met basische druppels Tisama Aqua Alkilizer

Door toevoeging van basische druppels aan uw drinkwater wordt de PH waarde ervan verhoogd naar 9.5. Hierdoor ontstaat basisch water. Door het drinken van basisch water wordt de zuurgraad in de maag tijdelijk verlaagd. Ons lichaam corrigeert dat snel door weer zuur voor de maag aan te maken. Daarbij wordt tegelijkertijd via de maagwandcellen natriumbicarbonaat afgegeven aan het bloed. De natriumbicarbonaat zal dan de afvalzuren neutraliseren.

 

 1. Ontzuren met Tisama Basic plus

Basicplus Alkaline is een poeder ontwikkeld om het zuur uit het lichaam op te nemen. Het bevat o.a. het fruit van de Baobab boom, Tabebuia, en Japanse groene thee. Deze ondersteunen ons lichaam om zich te ontdoen van verzurende afvalstoffen die ons lichaam zelf niet kan verwijderen. Het alkaliseert en geeft het immuunsysteem een boost.

 1. Ontzuren met Tisama Kruidenthees

Ontzuren kan ook door het drinken van ontzurende kruidenthee. Belangrijk hierbij is een grote variëteit aan kruiden en de juiste kruidencombinatie. Kruiden bevatten energierijke elementen die na extractie in staat zijn om “zure zouten” te ontbinden en bepaalde lichamelijke ongemakken van binnenuit te ondersteunen en te behandelen.

LakShmi bied verschillene kruidenthees aan:

 • Kruidenthee Depur/digest – Ontgift, zuivert de huid en vermindert cholesterol
 • Kruidenthee Immunostress – geeft energie, versterkt immuunsysteem en goed bij stress gerelateerde klachten zoals herpes, bacteriën, wratten en schimmels.
 • Kruidenthee Anti-age/hormone equilibre – reguleert de hormoonhuishouding en werkt als ondersteuning op de huid als jeugd elixer. Houdt de weefsels jong en gehydrateerd.
 • Kruidenthee Pitta Brucior – ondersteund een goede balans in de maag, verminderd maagzuur, beschermd tegen ontstekingen (darmen) en een gevoelige huid zoals couperose en acné.
 • Kruidenthee Slim – ondersteuning bij het afslanken, vochtafdrijvend, reguleert de bloedsuikers en vermindert hongergevoel, helpt bij cellulitis.
 • Kruidenthee Dren Kapha – vochtafdrijvend, goed bij nierstenen, artrose, reuma, jicht en cellulitis.
 • Kruidenthee Jambe legs – versterkt de bloedvatwand, verbeterd de bloedcirculatie (spataders) , verfijnt de haarvaten (couperose), verminderd cellulitis.
 1. Ontzuren door het lichaam te voeden met alkalische voeding

Door uw lichaam dagelijks te voeden met een grote hoeveelheid basische voedingsstoffen, beschermt je het tegen verzuring. Basische voedingsstoffen compenseren voor de dagelijkse stroom verzurende voedingsstoffen waardoor de zuurbalans wordt gehandhaafd. Alkalische voedingsstoffen zitten in o.a. groenten, diverse fruitsoorten, kiemgrassen (gerstegras, tarwegras), algen (chlorella, spirulina). Daarnaast zijn extra voedingscomplexen als vezels, enzymen en probiotica  essentieel. Zij verbeteren de zuurgraad van de darmen en de gewrichten, en houden deze op peil. De TISAMA SUPER GREEN CHLOROPHYL voedingssupplement van zuivere organische chlorofyl gewonnen uit gerstgras is een krachtige ontgifter en simuleert de afvoer van afvalstoffen, het geeft een energieboost, is rijk aan eiwitten, vitaminen en mineralen en is glutenvrij.

LakShmi heeft een voedingslijst en een voedingsprotocol samengesteld om zo een richtlijn te geven van hoe je op een verantwoorde manier een alkaliserend dieet kunt volgen. Vraag je gratis Tisama Alkaline catalogus aan bij je LakShmi professionale!