Selecteer een pagina

KEURMERK AIAB

ICEA bio

Het ICEA bio is de voornaamste verklarende instelling van natuurlijke cosmetica in Italië. De Italiaanse vereniging van biologische landbouw afgekort AIAB en het Certificeringsinstituut voor Milieu Ethiek afgekort ICEA, hebben samen met een groep fabrikanten en producenten grondbeginselen voor natuurlijke en biologische cosmetica opgesteld.

Het doel van de organisatie is om het milieu en de gezondheid van de consument te beschermen. Cosmetica, die aan de strenge eisen van deze certificeringsinstantie voldoet, ontvangt de ICEA-keurmerk.

Alle stadia van het productieproces worden gecontroleerd.

100% Natuurlijke grondstoffen – ICEA Bio Cosmetica

Een van de belangrijkste voorwaarde voor het verkrijgen van dit certificaat is om 100% natuurlijke grondstoffen te gebruiken. Waarvan de maximaal mogelijke hoeveelheid uit biologische landbouw afkomstig moet zijn.

Het ICEA label stelt strenge voorwaarden en normen voor biologische afbreekbaarheid van de producten.

Kunstmatige toevoegingen en gebruik van gentechnologie tijdens het productieproces is niet toegelaten. Alles betreffende afval, energie, vervoer en sanitaire-hygiënische normen is streng geregeld. Bovendien moet de verpakking zuinig en ecologisch zijn.

De producten mogen niet getest worden op dieren en de ingrediënten mogen niet afkomstig zijn van dode dieren. De natuurlijke cosmetica mogen geen stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de gezondheid zoals petroleumderivaten, aromatische stoffen of kleurstoffen en synthetische bewaarmiddelen. ICEA inspecties worden ook meerdere keren per jaar op de productielocaties zelf uitgevoerd.

NICKEL TESTED

Veel van de Lakshmi producten, zijn gelabeld als “getest op nikkel”.

Dit betekent dat de producten specifiek zijn getest op hun nikkelgehalte en dat ze veilig zijn voor mensen met een nikkelallergie. Deze producten bevatten zeer weinig sporen van nikkel (lager dan 0,00001) en een allergische reactie is daarom onwaarschijnlijk (helaas kan het risico nooit volledig worden uitgesloten).

Een groot aantal mensen lijdt aan nikkelallergieën. Als u allergisch bent voor nikkel, is het essentieel om het gebruik van nikkelhoudende producten zoveel mogelijk te vermijden.

Maar wat veroorzaakt deze reacties en wat zijn de symptomen daarvan?

Nikkel is een glanzend, zilverachtig wit metaal. Het is een van de chemische elementen en een belangrijk onderdeel van metaallegeringen. Daarom wordt nikkel veel gebruikt in de industriële sector (staal, enz.). Vernikkelde metalen zijn harder en beter bestand tegen corrosie, d.w.z. tegen roesten. Nikkel is ook aantoonbaar als natuurlijk bestanddeel in planten. Het is een essentieel onderdeel van het metabolisme van de plant en als sporenelement is het essentieel voor ons voortbestaan ​​als mens. De gemiddelde dagelijkse nikkelbehoefte voor volwassenen is 0,2 tot 0,5 mg. Aan deze eis wordt meestal voldaan door het voedsel dat we eten.

Nikkelallergie => huidirritatie

Soms reageert de huid negatief op nikkel. Het immuunsysteem classificeert de nikkelionen die het lichaam zijn binnengekomen ten onrechte als schadelijk, waardoor het lichaam in oververdedigingsmodus gaat. Nikkelallergiesymptomen treden in de meeste gevallen binnen 12 tot 72 uur op en zijn gelokaliseerd op het gebied dat in contact is gekomen met het nikkel. Het komt voornamelijk voor door direct contact met de huid. Fantasiejuwelen bevatten bijvoorbeeld vaak nikkel. Zweet heeft een zure pH die de nikkelionen oplost, die op hun beurt de huid en het lichaam binnendringen. Het kan ook optreden na het nuttigen van voedingsmiddelen met een hoog nikkelgehalte. Een nikkelallergie kan daarom ook als voedselallergie worden aangemerkt.

Wereldwijd lijdt ongeveer 8% van de mensen aan nikkelallergieën.

Over het algemeen worden geïndustrialiseerde landen meer getroffen dan ontwikkelingslanden, omdat nikkelhoudende producten op grotere schaal worden gebruikt. De mate van bekendheid per land varieert aanzienlijk. In de Verenigde Staten is bijvoorbeeld 35 tot 40% van de bevolking allergisch voor nikkel, vergeleken met ongeveer 14% in Frankrijk.

De oorzaken Nikkel is voor ons mensen van levensbelang als sporenelement. Als de dosering echter te hoog is, treedt er een allergie op. Niemand wordt geboren met een allergie voor nikkel. Het komt altijd pas voor na teveel contact met dit metaal. Als legeringscomponent is nikkel aanwezig in … vrijwel alle metalen voorwerpen (in werkelijkheid bevat alleen titanium geen nikkel), veel sieraden (goedkoop of duur), huishoudelijke artikelen, mobiele telefoons enz. De doorslaggevende factor is echter niet het nikkelgehalte zelf, maar de hoeveelheid die vrijkomt en wordt opgenomen door het lichaam. Het vrijkomen van nikkelionen wordt bevorderd door de volgende factoren: conserveermiddelen zuren zweet hoge temperaturen Nikkel wordt ook in bijna alle voedingsmiddelen aangetroffen. Plantaardige producten bevatten over het algemeen echter meer nikkel dan dierlijke producten. Voedsel bevat alleen het werkelijke nikkelgehalte in tegenstelling tot het wordt opgenomen door de huid, waarbij de snelheid van afgifte een belangrijke factor speelt bij allergie. Je moet ook voorzichtig zijn bij het kiezen van je keukengerei: nikkelionen kunnen ontsnappen aan het metalen keukengerei en zich ophopen in het voedsel in het geval van erg zuur voedsel, zoals zuurkool of tomatensaus (pitta+).

Zo kunnen gerechten die normaal niet als verdacht worden aangemerkt, ook allergische reacties veroorzaken. Het risico op ziekte kan ook worden bevorderd door verschillende factoren. Dus factoren die de natuurlijke huidbarrière verzwakken, verhogen het risico op ziekte, zoals: bacteriën chemische producten ontsteking UV straling

Symptomen

Eczeem op de huid is het meest voorkomende symptoom van een nikkelallergie.

De meest getroffen gebieden zijn: Handen en vingers -> ringen, deurklinken, toetsenborden … Navel -> broekknoop, riemgesp, piercing Manchetten -> armbanden, horloges Oren -> bril, oorbellen … Mond -> orthopedische apparaten of kunstgebitten Oksels -> nikkelionen opgenomen door voedsel, en vervolgens uitgescheiden als transpiratie door de zweetklieren.

Dermatitis wordt gekenmerkt door roodheid, jeuk en zwelling. Bovendien kunnen vochtige blaren of puisten worden gevormd. Als u twijfelt over een mogelijke nikkelallergie, is het essentieel om een ​​allergietest uit te voeren en uw arts te vragen welke producten u moet vermijden.

VEGAN QUALITY                     

Het V-Label is een internationaal erkend, geregistreerd symbool voor de certificering van vegan en vegetarische producten en diensten. Voor consumenten is het internationale keurmerk een eenvoudige en betrouwbare hulp bij het winkelen. Met het V-Label bieden bedrijven transparantie en duidelijkheid. Gestandaardiseerde criteria garanderen dat het V-Label in heel Europa een uniek kwaltiteitsmerk is voor vegan en vegetarische producten.

100% RECYLEERBAAR

Lakshmi kiest enkel om recyleerbare grondstoffen te gebruiken, zoals glas of recyclebaar plastic verpakkingsafval.

Is er één positief beeld in je hoofd van verpakkingsmateriaal? Waarschijnlijk niet en lijkt het meer op een grote, vieze afvalberg. Maar, de verpakking is niet echt rotzooi. We moeten het vuil leren begrijpen als een waardevolle grondstof. Want dat is wat ze zijn, als ze worden gerecycled.

Afval kan worden omgezet in iets nieuws als het gaat om het verpakken van onze producten.

Bioplastic en biologisch afbreekbaar plastic

Composteerbaar bioplastic waar de meeste lakshmi producten van gemaakt zijn gooi je niet in de GFT-bak. Ook niet in je plastic-bak, behalve als er géén Kiemplant logo of OK compost logo op staat. Als er wél een Kiemplant logo of OK compost logo op staat bij het restafval omdat de samenstelling anders is dan van het andere plastic. Dit geldt ook voor plastic waar geen logo, maar wel ‘composteerbaar’, ‘biologisch afbreekbaar’ of ‘biodegradable’ op staat.
Als op het plastic ‘biobased’, ‘gemaakt van suikerriet/maïs/zetmeel’, ‘groen’, ‘plantaardig’ of ‘plant’ staat, moet het weer wél in de plastic-bak. (zoals onze schuimpjes in de bestellingen)

Zowel de tape als het karton kan u bij het papier sorteren.

 

Terug naar overzicht van Nieuws

Vraag informatiepakket aan