WEERSTAND & DE HUID

Je huid is de dunne laag weefsel die de natuurlijke buitenste laag van het lichaam vormt; het weerspiegelt je gezondheid. Het is het grootste orgaan van je lichaam en heeft tal van functies: het biedt je bescherming, zorgt voor de warmte-uitwisseling met je omgeving, geeft gevoel van externe prikkels, zorgt voor eliminatie van toxines door transpiratie, zorgt voor de productie van vitamine D, enz.

De opperhuid vernieuwt zichzelf continu, dag na dag, maar leeftijd en andere factoren, zoals invloeden van buitenaf; van de natuurelementen maar ook invloeden van binnenuit, stress, spanningen en angsten, kunnen de volledige celregeneratie verhinderen in de huid.

Dit kan verschillende huidproblemen veroorzaken zoals het verschijnen van ontstekingen, puistjes en rimpels, een doffe, vale uitstraling of een droge huid waardoor geen enkel product nog goed kan worden opgenomen door de huid.

Huidproblemen worden veroorzaakt door verschillende factoren:

  1. Vervuilde lucht, smog, etc. Denk maar aan een standbeeld, dat is blootgesteld aan de natuurelementen, en in slechts een paar jaar, wordt beschadigd door oxidatie en vervuiling.
  2. Overmatige blootstelling van de huid aan de zon, zee of in de stad, is één van de belangrijkste oorzaken van rimpels. De zonnestralen, veroorzaken ook door het dunner worden van de ozonlaag, de vorming van vrije radicalen en een wijziging in de structuur van collageen en van de elastische vezels, met als gevolg; veranderingen in de pigmentatie. De zonnestralen veroorzaken ook de vaatverwijding van de huid, wat de zuurstoftoevoer naar de cellen vertraagt. Het is daarom belangrijk om de huid correct bloot te stellen aan de zon en ook om natuurlijke zonbeschermingsproducten te gebruiken met UVA- en UVB-bescherming.
  3. Roken is zeer schadelijk voor de huid, het vermindert de zuurstoftoevoer naar de cellen en de synthese van vitamines.
  4. Een dieet arm aan vitamines, vezels, mineralen, sporenelementen maar rijk aan koolhydraten en een overmatige consumptie van vlees, geconserveerd en voorgekookt voedsel, enz., en voeding dat arm is aan voedingsstoffen en vitaliteit, behoren tot ernstige oorzaken van een slechte gezondheid en beïnvloeden het uiterlijk door vroegtijdige veroudering en de vorming van lijntjes en rimpels.
  5. Stress, angst & spanning. Spanning, zorgen, angst en stress spelen ook mee een belangrijke rol bij de veroudering van de huid en van het lichaam. Als iedereen ontwaakt en liefde, vriendschap, mededogen en geluk koestert in hun hart, zal dit de natuurlijke schoonheid en gezondheid van de huid ondersteunen.

De huid is net als een spons: het absorbeert van binnen en van buiten.

Heb je veel stress of juist een stressvolle periode achter de rug? Of heb je een futloze, droge, rode of onzuivere huid? Dan is het belangrijk om eerst de huid diep te gaan reinigen en te gaan resetten. Na een detox-huidkuur zijn niet alleen de gifstoffen uit je organisme verdwenen maar is er ook een duidelijke verbetering van de kwaliteit van je huid. Een Lakshmi Detox-behandeling werkt diep reinigend en is een herstellend ritueel die enerzijds de schade door vervuiling gaat beperken (het gaat de huidbarrière versterken) en anderzijds gaat het de beschadigde huid herstellen.

Ze zijn geschikt voor alle huidtypes en zeker voor diegene die willen overstappen van synthetische naar natuurlijke huidverzorging, en anderzijds om gedurende het jaar 1 keer de huid diep te reinigen na de zomer- of na de winterperiode.

De Bio-Eco gecertificeerde Detox-producten zijn een mix van actieve plantaardige ingrediënten, waaronder spirulina, paardebloem, klis en artisjok, ze versterken en hebben een ontgiftende werking, het helpt om je huid op te fleuren. Deze actieve ingrediënten kalmeren roodheid, verminderen vlekken en brengen de talgproductie in evenwicht, terwijl ze de huid voeden en hydrateren.

Je huid eerst ontgiften geeft je huidcellen meer energie en verbeterd de opname van andere werkstoffen.