Zoals ieder mens-type; Vata, Pitta, Kapha bepaalde eigenschappen heeft, zo heeft ook elk seizoen zijn eigen karakter.

De lente correspondeert met kapha, waardoor met name mensen met veel kapha in hun constitutie gevoeliger zijn voor opspelende kwaaltjes en gevoeligheden. Bijvoorbeeld verkoudheden, verstopte sinussen of allergieën.

In de overgang naar een ander seizoen zijn we overigens allemaal gevoeliger voor ziekte. Het lichaam is zich namelijk aan het aanpassen. Dus ook als je geen puur kapha type bent kun je last hebben van kapha-kwaaltjes. De lente is in ieder geval dé tijd van het jaar om opgehoopte kapha te ontdoen in je lichaam. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een reinigend voedingspatroon of door het volgen van een Tisama kruidentheekuur & het nemen van ondersteunende alkaliserende voedingssupplementen om de lever en het lichaam te ontgiften. Maar ook door het ondergaan van een detox Lakshmi lichaamsbehandeling help je je lichaam te reinigen en kun je optimaal van de lente genieten.

HOE HERKEN JE VERZURING IN HET LICHAAM EN WAT DOE JE ER AAN?

Bepaalde voedingsstoffen, stress, medicijnen en te intensief sporten kunnen er voor zorgen dat zure afvalstoffen in je lijf blijven ronddwalen.
Bij een verzuurd lichaam horen klachten. Die gaan van kwaad naar erger. Veel mensen voelen dit aan hun gewrichten. Niet alleen gewrichten lijden hieronder, je hele systeem ondervindt dan verzuring. Zo zijn er klachten te herleiden als huidproblemen, haaruitval, slaapstoornissen, obstipatie te herleiden naar verzuring.

Maar ook stress kan zorgen voor verzuring. Zoals negatieve gedachten en rusteloosheid, met lichamelijke en geestelijke uitputting tot gevolg.

WAT IS DE TISAMA ALKALINE?

De Tisama alkaline zijn voedingssupplementen van LakShmi. Het is een protocol om het lichaam te reinigen en helpt om verzuring van het lichaam tegen te gaan waardoor je ziekte en lichamelijke ongemakken kunt voorkomen en gaan aanpakken.

Door het verwijderen van afvalstoffen en zware metalen helpt het om zo welzijn, vitaliteit, gezondheid en zelfs gewichtsverlies te ondersteunen.

Het Alkaliserende voedingssupplementenprotocol kan worden beschouwd als:

  • Preventief om het ontstaan van ziektes te voorkomen
  • Als krachtig & natuurlijk ondersteunend afslank-systeem.
  • Om het lichaam te reinigingen en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.
  • Voor het verkrijgen van een probleemloze huid.
  • Geeft ondersteuning bij een algemeen zwak gevoel en bij ziekte.
  • Als reiniginskuur om je energie en vitaliteit een boost te geven.

Het is gebaseerd op het ZUUR / BASE- evenwicht in het lichaam wat belangrijk is voor alle metabolische en fysiologische processen van het lichaam.Dit mechanisme heeft om in balans te blijven een pH-waarde boven de 7 nodig. (alkalisch)

Om overmatig zuur in de weefsels te compenseren, gebruikt het lichaam een zogenaamd “ buffer” systeem waarvan de bekendste de ademhaling, transpiratie, speeksel, talg en de uitscheiding van urine en ontlasting zijn.
Als deze systemen niet efficiënt genoeg werken om overmatig zuur uit de weefsels te verwijderen, (wat vaak bij stress het geval is) dan moet het lichaam alkalische reserves, zoals mineralen, “stelen”uit onze botten, nagels, spieren, haarvaten en tanden om het overmatig aan zuur in ons lichaam gaan af te breken.
Als er een beschadiging is in het lichaam probeert een ander deel dit te compenseren. Ook dit is op lange termijn schadelijk maar de prioriteit van het lichaam is om te overleven.

Voedsel produceert continu zure afvalstoffen die worden toegevoegd aan het cellulaire metabolisme en het lichaam doet zijn best om deze afvalstoffen te elimineren. Als het lichaam niet beschikt over alkaliserende reserves (bicarbonaten) kan het niet alle zuren elimineren.

Wat zijn dan op de lange termijn de gevolgen van deze strategie?
Het bloed wordt dikker en de circulatie vermindert tot het punt dat er niet meer voldoende zuurstof en voeding naar de vitale organen vervoert kan worden. Het gevolg hiervan kan het ontstaan van diverse ziektes zijn, beginnend bij ontstekingen, verschillende ongemakjes en ziektes van kwaad naar erger.
Dit resultaat is onvermijdelijk wanneer de zuur – base verstoring wordt veroorzaakt door een overmaat aan zuur.
Het lichaam heeft hulp van buitenaf nodig om het alkalische niveau te verhogen en het zuur-base evenwicht te herstellen!

WAAROM ZOU JE DEZE METHODE VOLGEN?
Als het lichaam te zuur is treed het verdedigingsmechanisme in werking door het produceren van meer slijm; cholesterol. Daarna volgt de verdediging met mineralen uit de botten, nagels, spieren, haarvaten en tanden om overmatig zuur af te breken, uiteindelijk zal het verdedigingsmechanisme van het lichaam, besluiten om de energie te herstellen door het immuunsysteem te verlagen.
Dit beschermingsmechanisme geeft bacteriën en virussen die in een zure omgeving gedijen de kans sterker te worden, met als gevolg het ontstaan van allerlei lichamelijk klachten.

HET TISAMA ALKALINE PROTOCOL VOORZIET HET LICHAAM VAN NIEUWE ENERGIE EN ONDERSTEUND EEN GOED IMMUUNSYSTEEM, DIT HEEFT EEN POSITIEF EFFECT OP UW GEZOND

Deze 4 ontzurende producten van LakShmi helpen het lichaam ter ondersteuning om het lichaam te ontzuren, de lever helpen met ontgiften en om het gehele systeem te versterken. => Vraag altijd eerst raad aan je Lakshmi Professional. 

=> BASIC PLUS SUGAR FREE CAPSULES

=> BASIC PLUS POEDER 

=> SUPERGREEN CHLOROFYLL

=> AQUA ALCALIZER