Net als de zon is je huid enorm krachtig. Je huid biedt je 2 m² pure bescherming tegen invloeden van buitenaf. Je huid is je natuurlijke bescherming tegen de zon. Zodra je huid UV stralen voelt, treden allerlei biologische processen in werking. Er wordt melanine aangemaakt. De huid wordt dikker en met de hulp van cellen die het DNA beschermen zorgt de huid ervoor dat de negatieve effecten van zonlicht worden verkleind. Want zonlicht kan je DNA, het erfelijk materiaal, aantasten, met serieuze huidaandoeningen als gevolg.Het is heerlijk om dit lekker op te gaan knappen en dat lukt het beste met peelende producten.

Het late najaar en de winter is hét ideale moment om je huid stevig aan te pakken met een peeling. wanneer we minder buiten komen, de dagen kort zijn, het is koud, het regent en waait dus… we blijven liever binnen. Dan is dus het “peelingseizoen” aangebroken. De huid heeft zich behoorlijk verdikt de afgelopen maanden en dat is te zien aan de grauwe, doffe huid en de wat grovere huidstructuur.

Als je van nature een niet al te dikke opperhuid hebt, is een srub met korrels zoals de #chandanscrub al voldoende. Dat mag dan wel wat intensiever dan in de zomermaanden. Een week iedere dag de peeling uitvoeren daar knapt je huid van op! Dit moet je wel bijhouden natuurlijk. (1 a 2x/week)

De #chandanscrub kan ook ingezet worden als een enzymatische peeling.
Je brengt het aan als een masker en laat het gedurende 10-20 minuten inwerken. Dit is een mildere manier van #peelen. De #papaya in de #scrubzorgt voor een eiwitsplitsende werking. Op deze manier de peeling gebruiken is wel geschikt voor een gevoelige huid.

#fruitzuurpeeling AHA
De fruitzuur peeling is de meest effectieve peeling op basis van een fruitzuur dat de dode huidcellen verwijdert en de huid aanzet tot een snellere vernieuwing van de cellen. Er zijn diverse soorten fruitzuren waaronder glycolzuur. Glycolzuur wordt verkregen uit suikerriet, maar komt ook voor in suikerbieten en in vruchten zoals ananas, meloen en onrijpe druiven. :Hoe kleiner de molecuul, des te dieper deze de huid in gaat. Glycolzuur heeft de kleinste molecuul waardoor deze ook het diepste kan komen.
Met een fruitzuur peeling gaan we dus ook de huid echt #peelen doordat deze het meest effectief is. Daarnaast kunnen we met fruitzuren ook huidproblemen effectief aanpakken waaronder acne, pigmentvlekken, grove huidstructuur enz.

Met het najaar in zicht kun je vast een mooie ”peelplanning” maken bij je Lakshmi schoonheidsprofessionale. Dan is er toch nog een goede reden om uit te kijken naar de herfst én wintertijd!