width=

WINTERGREEN – DE NATUURLIJKE PIJNVERLICHTER

Wintergreen etherische olie wordt gewonnen van de Wintergreen Plant: Gaultheria Procumbens.

Dit is een meerjarige altijd groene plant en deze heeft zijn naam te danken aan het feit dat de plant ook in de winter groen blijft.
De plant heeft leerachtige bladeren en witte bloemen die later rode bessen worden
Van de blaadjes wordt door middel van stoomdestillatie een etherische olie gemaakt. De olie heeft een specifieke houtachtige, fruitige geur.

Tegenwoordig is de plant wereldwijd gecultiveerd en vind je de plant in haast ieder tuincentrum.
Wintergreen olie is door natuurlijk methylsalicylaat een zeer goede bestrijder van spier- en gewrichtspijn. Het plantje is een zeer rijke natuurlijke bron van methylsalicylaat (de etherische olie bevat tot 98%).
Deze grondstof, gebruikt in vele geneesmiddelen en sportcrèmes wordt nu ook op grote schaal synthetisch geproduceerd.

Natuurlijk methylsalicylaat is echter vele malen effectiever dan de synthetische versie. Wintergreen etherische olie wordt daarom veel toegepast bij de behandeling van spier- en gewrichtspijn en is een ideale toevoeging aan massageolie voor na het sporten.

Gaultheria verlicht mentale en lichamelijke pijn door in te werken op het Ajna het 3e oog, 6e chakra. Het verfrist en reinigt ons mentale en fysieke lichaam.

Gaultherie bevrijd het lichaam van mentale pijn

Gaultherie bevrijd je van de behoefte om constant rationeel te zijn

Eigenschappen; Ontsteking remmend, anti- reumatisch, antispasmodicum (kramp werend), spierontspannend, lever stimulerend en effectief tegen hoesten.

Indicaties: Reuma in het algemeen, artritis, frozen schouder, artrose, spierpijn, stijve spieren en tennisarm. Arteriosclerose, hoge bloeddruk, coronaire hartklachten, lever problemen, blokkade van de zonnevlecht.

Energetische eigenschappen: Reinigt ons mentale lichaam, activeert Ajna en ontspant een geblokkeerde zonnevlecht.

Contra-indicaties: Alleen inwendig gebruiken onder toezicht van een Arts niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar en zwangere vrouwen.

Gebruik:

– Gebruik Gaultherie preventief in een massageolie voor en na lichamelijke inspanning en sport tegen spierpijn en stijve spieren.

– Breng een druppel aan op het 6e chakra Ajin (tussen de wenkbrauwen) en een druppel op iedere slaap om een opgejaagde geest en een gespannen lichaam te ontspannen en te verlichten.

– Bij reumatische klachten en spierpijn; 15 tot 20 druppels Wintergreen mengen met een eetlepel plantaardige olie en hiermee de pijnlijke plaatsen masseren. Eventueel nog een paar druppels Pepermunt etherische olie toevoegen om de werking van Wintergreen te versterken.

– Ook kan je een badzout maken van 2 eetlepels badzout en 10 druppels Wintergreen en 5 druppels Pepermunt etherische olie.

– Verdampen: 8 druppels Wintergreen in de aromadiffuser zorgen voor een frisse atmosfeer en activeren de geest.

Latijnse naam: Gaultheria fragrantissima
Botanische Familie: Heidefamilie

Distleer deel: bladeren

Land van Herkomst: Nepal

Methyl esters: Methyl salicylate