De huid reinigen…

Reinig jij jouw huid dagelijks? De dagelijkse reiniging van de huid is één van de belangrijkste stappen in de huidverzorging. Zonder een huid goed te reinigen kan er geen goede verzorging en geen huidverbetering plaatsvinden. Graag wil ik je uitleggen waarom een goede reiniging van de huid zo belangrijk is.

Waarom is de dagelijkse reiniging belangrijk?

Het reinigen van jouw huid is één van de belangrijkste stappen in de dagelijkse verzorging van je huid. Helaas wordt dit vaak onderschat. Een goed gereinigde huid neemt beter de werkstoffen op die in een crème of serum zitten. De werkstoffen in de crème en serums kunnen helaas niet door het “vuile laagje” op jouw huid doordringen. Zonder een goede reiniging is er dan ook geen goede verzorging of huidverbetering mogelijk en krijg je een onzuivere huid met verstoppingen. (mee-eters/comedonen)

Hoe kun je het beste jouw huid reinigen?

Belangrijk is het om jouw huid 2 keer per dag te reinigen met een reinigingsproduct. Dit kan zijn een reinigingsmilk, reinigingscrème of een micellair water. Een reinigingsproduct brengen we aan in onze handen en verdelen even masserend zonder water over het gezicht. Vervolgens gaan we water toevoegen en masseren het nogmaals goed in en wassen we het af met water. Nu gaan we deze stap nogmaals herhalen omdat een dubbele reiniging (zeker als er make up aangebracht is) noodzakelijk is om al het vuil goed te verwijderen. Hierna kun je een verzorgende lotion aanbrengen en op de huid laten drogen. ( niet afhalen! )

Reinigen met een wattenschijfje………

Heel vaak hoor ik dat mensen een reinigingsmilk aanbrengen met een watje en dan de milk niet van de huid afwassen met water maar alleen maar met lotion. Helaas is dit geen goede reiniging! Op het watje blijven vuile resten liggen en dit masseren we dan meteen weer in de huid. Zo kunnen we een huid toch niet schoonmaken met een vuil watje? Een goed voorbeeld hiervan is als je make-up op hebt en misschien ken je dit wel, de make-up gaat niet van de huid af want het watje blijft bruin van kleur. Ook het watje met de tonic of lotion blijft bruin van kleur als je daarna over de huid gaat. Dit wil zeggen dat jouw huid niet goed schoon is! Als je nu de milk lekker had ingemasseerd en daarna alles goed had afgespoeld met water en dit nogmaals had gedaan, dan zou het watje met tonic niet meer bruin (vies) mogen zijn. Zo weet je dan ook meteen dat jouw huid goed schoon is gemaakt als het watje wit blijft. Daarnaast werkt deze methode ook nog eens veel sneller.

Hoe vaak per dag reinig je een huid?

Een huid maak je 2 keer per dag schoon ’s morgens en ’s avonds. Vaak hoor ik dat mensen zeggen ’s morgens doe ik het alleen met water of ’s avonds reinig ik mijn huid niet. Dit is niet goed! Tijdens de nacht scheidt onze huid afvalstoffen uit en vet. Dit ligt allemaal ’s morgens op de huid en vet en afvalstoffen kunnen niet van de huid afgewassen worden met water. Alleen stof kun je met water afwassen. Met water kun je dus alleen je huid verfrissen maar niet schoonmaken.

Ook is belangrijk om de huid ’s avonds te reinigen. Het vuil wat er op de huid ligt van overdag moet je verwijderen met een reinigingsproduct. Omdat jouw huid tijdens de nacht actief is (tussen 23.00 en 03.00) en de meeste werkstoffen opneemt, is het belangrijk dat jouw huid schoon is zodat de werkstoffen die in de nachtcrème en/of serum zitten goed door de huid heen kunnen. Als er vuil op je huid ligt, kunnen deze werkstoffen helaas niet door de huid en is het zonde van jouw nachtcrème en serum.

Soorten reinigingsproducten van LakShmi…

Er zijn diverse soorten reinigingsproducten voor een huid. Het is belangrijk om een reinigingsproduct zonder minerale olie of andere afsluitende (synthetische) ingrediënten te gebruiken. Minerale olie legt een filmlaagje op de huid en dat moeten we niet hebben omdat we ook nog graag werkstoffen in de huid willen brengen. Graag wil ik je het verschil uitleggen van de reinigingsproducten van LakShmi.

  1. Reinigingsmilk : Elke lijn van LakShmi (VATA-PITTA-KAPHA & ANTI-AGE LIJN) heeft een eigen reinigingsmilk & lotion met plantaardige werkstoffen en essentiële oliën die gaan inwerken op de verschillende huidcondities én naast het reinigen van de huid geven deze producten ook al hun eerste werking (verbetering) aan de huid. Door deze plantaardige ingrediënten blijft je vetlaagje (hydrolipidefilm) van je huid in tact. De VATA reinigingsmilk is de “volle melk” rijk aan plantenoliën met voedende & hydraterende eigenschappen. De PITTA reinigingsmilk is de “halfvolle melk” voor de gemengde huid, al dan niet met gevoeligheden op de wangen, couperose, rosacea. (geschikt voor de meest gevoelige huiden) Deze milk gaat half hydrateren & voeden, verminderd roodheid en stuwing van de haarvaten en werkt meer op de PH-waarde van de huid zodat bacteriën minder snel kans krijgen en je voorkomt zo puistjes. De KAPHA reinigingsmilk is de “magere melk” en gaat weinig voeden en hydrateren (iedere huid heeft hydratatie nodig en elk product van LakShmi is hydraterend) tevens gaat de reinigingsmilk van de Kapha lijn de huid dieper reinigen dankzij toevoeging van teatree, werkt stimulerend ( verbeterd doorbloeding ) , waardoor afvalstoffen beter afgevoerd worden. De ANTI-AGE reinigingsmilk is zoals de VATA milk, rijk voedend & hydraterend maar door toevoeging van bepaalde essences van edelstenen en essentiële oliën gaat deze nog krachtiger inwerken om het verouderingsproces in de huid te gaan beschermen en afremmen. https://www.lakshmi.nl/flower-milk/
  2. Tridosha Cleansing Crème : dit is een crème, geschikt voor de 3 verschillende huidtypen (V-P-K), dat je inmasseert en afhaalt met water. Dit is een rijke, dikke crème met plantaardige oliën en heeft een ander aanvoelen dan de milk. Geschikt voor wie liever de textuur van een crème boven een milk verkiest. Ook geschikt als oog/lipreiniger, voor de meest kwetsbare en fijne huid van de oogcontouren.https://www.lakshmi.nl/cleansing-cream/
  3. Micellair 3 in 1 reinigingswater : Dit water is buitengewoon rijk aan plantaardige oliën die de huid gladder maken, gaat meteen verzorgen en de huid fluweel zacht laten aanvoelen. De extracten van lindebloesem, hawthorn hebben tevens een kalmerende en ontspannende werking. Aanbrengen op 2 watjes gedrenkt in water met toevoeging van het micellairwater. In eén handeling reinigt en verzorgt het de huid. Het product werkt zoals een magneet en haalt het vuil uit de poriën. Geschikt voor de meest kwetsbare en fijne huid van de oog contour. https://www.lakshmi.nl/anti-age-micellair-water/