Wat is blauw licht en welk effect heeft dit op ons gezondheidssysteem?

Het blauwe licht van deze apparaten heeft een korte golflengte en heeft daardoor een hogere frequentie en energie.
Wat de huid betreft, hebben recente onderzoeken bevestigd dat er een verband bestaat tussen blauw licht en het verschijnen van vlekken en vroegtijdige rimpels.
Zeker dankzij GENENCARE® OSMS PRO (het NIEUWE gepatenteerde ingrediënt verkregen uit 3 aminozuren zoals: Betaine, Proline, Serine en een suiker; Inosotol), in onze nieuwe CITY DETOX lijn, is deze ideaal om de effecten van blauw licht te voorkomen.
De andere natuurlijke werkstoffen die verwerkt zijn in onze LakShmi producten die op verschillende manieren de negatieve effecten van blauw licht kunnen voorkomen zijn antioxiderende moleculen zoals: ectoïne, tocotrienolen en zoethoutextracten.
Ectoïne: is een aminozuur dat voornamelijk wordt geproduceerd door micro-organismen in de natuur en wordt gebruikt om ze te beschermen tegen hitte, sterke UV-straling en hoge zoutconcentraties. Het wordt industrieel geproduceerd op basis van bacteriële culturen in het laboratorium. Ectoïne zijn moleculen die binden aan grote hoeveelheden water en die de concentratie van water in de stabiele cellen kunnen vasthouden, bijvoorbeeld veroorzaakt door UV-stress op de huid. Dezelfde activiteit wordt uitgevoerd door osmolieten zoals Genencare (verwerkt in de CITY DETOX-lijn).
Het natriumhyaluronaat, opgenomen in de het City Detox Serum; “ESSENCE ANTISMOG ANTIOXIDANT”, vormt dankzij zijn hoge affiniteit met water, wanneer het op de huid wordt aangebracht, een dunne film die het glad en gehydrateerd houdt. Bovendien zijn de kleinere moleculen in staat om de onderhuidse lagen te penetreren, waardoor de spankracht van de weefsels en rimpels tijdelijk worden opgevuld en gladgestreken.
De natuur is absoluut goed en efficiënt in het opzetten bij de productiviteit van de verdedigingsmechanismen tegen externe elementen.
Het vermindert de door UV-straling veroorzaakte DNA-schade (dus ook impliciet blauw licht).
Door de barrièrefunctie van de huid te verbeteren, wordt bovendien de penetratie van schadelijke stoffen door de opperhuid beperkt.
Als puur osmolietcomplex helpt het de natuurlijke balans van onze huid te behouden.

Welke ingrediënten gebruikt LakShmi nog in haar producten om de nare effecten van blauw licht op de huid te voorkomen?

Gezien de grotere affiniteit voor lipiden dringt Ascorbyl Palmitate snel door de huid en de celmembranen, waar het zijn antioxiderende werking uitoefent, waardoor het celveroudering helpt voorkomen.
Ascorbyl Palmitate vermindert celoxidatie en collageen degeneratie waarbij vitamine C essentieel is.
https://www.lakshmi.nl/product-categorie/city-detox/

Wil je graag meer huidadvies of graag een behandeling ondergaan in 1 van onze LakShmi Salons? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde LakShmi Professional https://www.lakshmi.nl/salons/