Selecteer een pagina

Blauw licht – de effecten op de huid

Wat is blauw licht en welk effect heeft dit op ons gezondheidssysteem?

Wanneer we het hebben over blauw licht en de schadelijke effecten ervan, verwijzen we naar het licht dat wordt uitgestraald door de zon en door LCD- en LED-apparaten, zoals smartphones, tablets, tv’s en pc’s en verlichtingssystemen met een laag energieverbruik.
Het blauwe licht van deze apparaten heeft een korte golflengte en heeft daardoor een hogere frequentie en energie.
Het blauwe licht, technisch onzichtbaar zit tussen 380 nm en 500 nm, het heeft een directe invloed op de productie van melatonine en verstoort zo onze biologische klok en het slaap-waakritme.
Wat de huid betreft, hebben recente onderzoeken bevestigd dat er een verband bestaat tussen blauw licht en het verschijnen van vlekken en vroegtijdige rimpels.
Deze blootstelling veroorzaakt in feite oxidatieve stress op onze celstructuren door een grotere invloed van vrije radicalen en kan hierdoor de beschermende functies van de huid gaan beschadigen.

Hoe kan men zich beschermen?

Zeker dankzij GENENCARE® OSMS PRO (het NIEUWE gepatenteerde ingrediënt verkregen uit 3 aminozuren zoals: Betaine, Proline, Serine en een suiker; Inosotol), in onze nieuwe CITY DETOX lijn, is deze ideaal om de effecten van blauw licht te voorkomen.
De andere natuurlijke werkstoffen die verwerkt zijn in onze LakShmi producten die op verschillende manieren de negatieve effecten van blauw licht kunnen voorkomen zijn antioxiderende moleculen zoals: ectoïne, tocotrienolen en zoethoutextracten.

Ingrediënten uitgelegd;

Ectoïne: is een aminozuur dat voornamelijk wordt geproduceerd door micro-organismen in de natuur en wordt gebruikt om ze te beschermen tegen hitte, sterke UV-straling en hoge zoutconcentraties. Het wordt industrieel geproduceerd op basis van bacteriële culturen in het laboratorium. Ectoïne zijn moleculen die binden aan grote hoeveelheden water en die de concentratie van water in de stabiele cellen kunnen vasthouden, bijvoorbeeld veroorzaakt door UV-stress op de huid. Dezelfde activiteit wordt uitgevoerd door osmolieten zoals Genencare (verwerkt in de CITY DETOX-lijn).
Tocotrienols: tocotrienols samen met tocoferolen, zijn in vet oplosbare elementen die de groep van vitamine E vormen (in het Lakshmi-assortiment vinden we vitamine E, zoals tocoferol, in bijna alle producten).
Zoethoutextract: het zit bijvoorbeeld de volgende LakShmi lijnen; Iris, Kapha, Pada en Miracolous, maar andere planten met vergelijkbare eigenschappen zijn de Mallow, Calendula, Helichrysum en Kamille die in veel Lakshmi-producten aanwezig zijn. Bijvoorbeeld ook in de Sunveda SPF50.
CITY DETOX is de belangrijkste lijn die de effecten van blauwe stralen bestrijdt dankzij antioxidantencomplexen.
Het natriumhyaluronaat, opgenomen in de het City Detox Serum; “ESSENCE ANTISMOG ANTIOXIDANT”, vormt dankzij zijn hoge affiniteit met water, wanneer het op de huid wordt aangebracht, een dunne film die het glad en gehydrateerd houdt. Bovendien zijn de kleinere moleculen in staat om de onderhuidse lagen te penetreren, waardoor de spankracht van de weefsels en rimpels tijdelijk worden opgevuld en gladgestreken.

LakShmi’s natuurlijk en beschermend osmolietencomplex

De natuur is absoluut goed en efficiënt in het opzetten bij de productiviteit van de verdedigingsmechanismen tegen externe elementen.
Door de natuur te observeren en het natuurlijke reactievermogen van de huid te analyseren om de effecten van vervuiling te bestrijden, is een sterk gezuiverd, gepatenteerd complex van osmotische actieve ingrediënten en aminozuren ontworpen en ontwikkeld die de huid helpen zichzelf te beschermen tegen oxidatieve stress veroorzaakt door vervuiling, om ontgiften van de huid en om het verbeteren van de huidbarrièrefunctie.
Het vermindert de door UV-straling veroorzaakte DNA-schade (dus ook impliciet blauw licht).
Het draagt ​​bij tot cel-ontgiftingsprocessen door de hoeveelheid ontgiftingsenzymen in de cellen te gaan verhogen, waardoor de huid vervuilende stoffen verwijdert.
Door de barrièrefunctie van de huid te verbeteren, wordt bovendien de penetratie van schadelijke stoffen door de opperhuid beperkt.
Ten slotte hebben osmolieten het vermogen om de waterbalans in de cellen te beheren.
Als puur osmolietcomplex helpt het de natuurlijke balans van onze huid te behouden.

Welke ingrediënten gebruikt LakShmi nog in haar producten om de nare effecten van blauw licht op de huid te voorkomen?

Damaskroos-extract heeft een diep en krachtig eccense en bevat bovendien een complexe reeks aan vitamines, mineralen en antioxidanten, het heeft een uitstekende verzachtende en hydraterende eigenschappen.
Tocoferol Vitamine E, de antioxidant bij uitstek, heeft een sterke beschermende werking omdat het het afweersysteem van het lichaam versterkt, het draagt bij ​​aan het verminderen van de schade veroorzaakt door milieuverontreiniging, voorkomt en vertraagt biologische veroudering en na verloop van tijd verwijdert het de  tekenen van ” expressie-lijntjes ” en houd het de huid lang gehydrateerd, zacht en elastisch.
Ascorbyl Palmitate vertegenwoordigt een in vet oplosbare vorm van vitamine C.
Gezien de grotere affiniteit voor lipiden dringt Ascorbyl Palmitate snel door de huid en de celmembranen, waar het zijn antioxiderende werking uitoefent, waardoor het celveroudering helpt voorkomen.
Door peroxidatie, door het effect van bepaalde hormonen, of door de afwezigheid van bepaalde vitamines of oligo-elementen, of zelfs gewoon door het ouder worden, kunnen vetzuren chemische reacties ondergaan die bij aanwezigheid van zuurstof hun onverzadigde bindingen omvormen in onstabiele elementen.
Ascorbyl Palmitate vermindert celoxidatie en collageen degeneratie waarbij vitamine C essentieel is.

Extract uit kliswortels het bevordert de juiste fysiologie van de huid door een zuiverende en vaat-vernauwende werking. Een regulerende activiteit op de talgklieren. Vermindert slijmophopingen en bevorderen een antibacteriële werking

 

Ontdek onze City Detox & Beauty Rituelen https://www.lakshmi.nl/product-categorie/city-detox/

Wil je graag meer huidadvies of graag een behandeling ondergaan in 1 van onze LakShmi Salons? Neem dan contact op met je dichtstbijzijnde LakShmi Specialiste https://www.lakshmi.nl/salons/

 

 

 

Terug naar overzicht van Nieuws

Vraag informatiepakket aan